Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 49

Vrijdag 9 december 2016 10:49

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: ResMed
ResMed, maker van beademingsapparatuur, wist in het boekjaar 2015/16 de jaaromzet met bijna 9,5% te verhogen (tot $1,8 mrd) en in het eerste kwartaal tot 30 september met 13% (naar $465 mln). De versnelling van de groei kwam door de acquisitie van Brightree, een softwareleverancier.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Hoog spel bij PostNL
Aandeelhouders worden buitenspel gezet en de beursreactie is veelzeggend. PostNL zal nu alleen moeten opboksen tegen de toenemende concurrentie. Of voert het nog gesprekken met een andere speler? Dat blijft een gok.

Tip: Franse IT-dienstverlener met winstpotentieel
Capgemini gaat volgens ons een sterke tweede jaarhelft tegemoet, waarin het zijn doelstellingen ruimschoots zal halen. De aandelen zijn niet duur.

Onze overige adviezen van deze week:

Ommekeer bij Brunel laat nog op zich wachten
Wij verwachten dat Brunel pas tweede helft volgend jaar op stoom zal komen. Wij voorzien in 2017 voor Nederland een groei van 7-8% bij een marge van 8-10%, en voor Duitsland 5-10% groei bij een marge van 11-14%. Bij Energy gaan we uit van een break-even resultaat.

Fugro blaast verkoop Shelf Subsea af
Alle overnameontwikkelingen rond Fugro lijken af te ketsen. Fugro blaast de verkoop van een bedrijfsonderdeel af en grootaandeelhouder Boskalis bouwt zijn belang in de onderneming af.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven