Advies en analyse

Canopy Growth blijft koploper BelBel competitie

Dinsdag 13 december 2016 17:03

Met nog enkele weken te gaan stijgt de spanning in de Beleggingscompetitie van Beleggers Belangen. Net als halverwege november is de tip voor de Canadese marihuanaproducent Canopy Growth lijstaanvoerder, maar het verschil met nummers twee en drie is wel verder teruggelopen.

Wij vroegen onze abonnees in december 2015 om voor het einde van het jaar hun tip of die van hun vereniging door te mailen. Deelnemers hebben daarbij de gelegenheid om drie keer per jaar hun tip terug te trekken tegen de slotkoersen van die dag en vervolgens een nieuwe tip door te geven.

In totaal kwamen er 160 tips binnen, voor zowel individuele aandelen als derivaten.

Per 13 december  zijn 112 van de 160 tips goed voor winst. Belangrijk daarbij is, zoals eerder al aangegeven, het grote aantal abonnees (19 in totaal, ofwel bijna 12%) dat ArcelorMittal tipte, een volatiel aandeel dat in 2016 goed is voor een koerswinst van inmiddels 153%.

Andere populaire aandelen die meerdere keren getipt werden zijn Besi, CTAC, ASML, Shell en SBM Offshore.

NOG GEEN GELOPEN RACE

Ook deze maand is het Canadese Canopy Growth Corp, dat goed is voor een koerswinst van 236,7% dit jaar, nog de best presterende tip. Wel werd het verschil met ‘runners up’ Nvidia en ArcelorMittal een stuk kleiner. Het door Frank Wasse getipte aandeel Canopy Growth – genoteerd in Canadese dollars – was halverwege november nog goed voor een koerswinst van 275,8% en leverde de afgelopen weken dus in. Het is een ‘healthcare’-aandeel: Canopy Growth Corp kweekt marihuana voor medisch gebruik, en was in 2014 de allereerste marihuana-producent in Noord-Amerika die een beursnotering kreeg.

In tegenstelling tot Canopy Growth wist Nvidia de afgelopen weken wel verder te stijgen, waardoor de Amerikaanse chipmaker met een huidig rendement van 174,4% (+155,8% per 15 november) nog altijd een kanshebber is, zeker gezien het volatiele koersverloop van Canopy Growth.

Ook ArcelorMittal wist zijn forse koerswinst nog verder uit te breiden en is per 13 december goed voor een totaalrendement van 153% in 2016 (tegen +122% vorige maand).

Bekijk hieronder de top-5 van grootste stijgers en dalers per 13 december.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven