Advies en analyse

Nederlandse aandelen van record naar record

Woensdag 14 december 2016 15:35

De afgelopen week (woensdag t/m dinsdag) zijn de koersen verder opgelopen.

Het olie-akkoord zette het Damrak woensdag 0,6% hoger. PostNL (-13,5%) moest het ontgelden nadat het opnieuw een overnamebod van Bpost afwees. Unilever (-1,3%) koerste lager door een adviesverlaging van JPMorgan. Midkapper Corbion (+6,6%) maakte zonder aanwijsbare reden een aardige koerssprong. ArcelorMittal (+5,0%) was de grootste stijger in de AEX.

Donderdag kreeg de beurs vleugels doordat de ECB het huidige opkoopprogramma verlengt van maart naar december, maar vanaf april het maandbedrag terugschroeft van €80 mrd naar €60 mrd. Het leverde de AEX een winst op van 1,0% en leidde tot een nieuw jaarrecord. De winstwaarschuwing die SBM Offshore (+0,5%) woensdag nabeurs gaf, leverde in eerste instantie koersverlies op, maar dat werd gaandeweg weggewerkt. ArcelorMittal (+3,3%) won weer fors, maar Altice (+3,8%) werd de grootste stijger binnen de AEX. Air France-KLM (+3,3%) eindigde bovenaan in de Midkapindex. De maandelijkse vervoerscijfers gaven wederom aan dat er meer passagiers, maar minder vracht werd vervoerd. Pharming (+6,5%) was de uitblinker op de lokale markt. Het meldde de terugkoop van de rechten rond medicijn Ruconest te hebben afgerond.

Vrijdag verbeterde de AEX het record van donderdag door nog eens 0,7% hoger te sluiten. Altice (+5,3%) kondigde aan een notering voor zijn Amerikaanse onderdeel te zoeken. ArcelorMittal (-5,7%) kreeg na een aantal dagen van koerswinsten te maken met winstnemingen. Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven