Advies en analyse

AEX: geduld wordt beloond

Vrijdag 16 december 2016 13:13

Het technische beeld van de AEX-index krijgt een belangrijke positieve impuls. Al maandenlang geven wij aan dat het koersbeeld positief genoeg is om een rit naar 475 mogelijk te maken. Nu lijkt ons geduld te worden beloond met een krachtige impuls boven de weerstand rond 460. Het koersdoel op 475 is niet ver verwijderd. Wanneer ook dit niveau wordt overtroffen, is er geen hindernis meer om het meerjarig hoogtepunt uit 2015 rond 510 te overtreffen.

De voortekenen zijn goed. Zo kent het 40-weeks gemiddelde een opwaarts verloop en bevinden wij ons in de meest gunstige periode van het beursjaar. Dat zal in ieder geval zo blijven tot en met april 2017. Ook positief is dat andere Europese beursindices al eerder opwaarts waren uitgebroken, in navolging van de belangrijkste indices op Wall Street. Voorlopig zien wij dan ook meer kansen dan bedreigingen voor de AEX.

aex

Lees ook: Technische Analyse Internationaal: Stabiliteit op Wall Street


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven