Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 23 december 2016 10:00

Deze maand trokken tot nog toe 30 analistenadviezen onze aandacht. Daarmee staat de teller met opmerkelijke advieswijzigingen in 2016 op 392. De maand december is nog niet voorbij, maar zo kort voor de feestdagen is het weinig waarschijnlijk dat zakenbanken nog met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen naar buiten komen.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies van koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. maar soms ontdekt u ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

ABN Amro

RBC Capital Markets maakte op vrijdag 9 december wereldkundig dat de Nederlandse bank van hen een dubbele adviesverlaging krijgt. De Canadese zakenbank veranderde haar beleggingsopinie van Outperform in Sector Perform en bracht het koersdoel van €23 terug naar €21,50.

Acomo

ING Research kende op donderdag 15 december de grondstoffenhandelaar een dubbele upgrade toe. De Nederlandse grootbank verhoogde in een adem het koersdoel en de beleggingsopinie voor Amsterdam Commodities. Het advies gaat van Hold naar Buy en het koersdoel van €23,50 wordt opgetrokken naar €25,68.

Aegon

ING Research bracht op donderdag 1 december een dubbele advieswijziging voor het voetlicht. Enerzijds had de bank zijn beleggingsopinie verlaagd van Buy naar Hold en anderzijds werd het koersdoel van €4,80 opwaarts bijgesteld tot €5,10.

Jefferies stelde precies een week later het koersdoel van de verzekeraar aanzienlijk bij. De Amerikaanse zakenbank hield weliswaar vast aan zijn Hold, terwijl het koersdoel (€3,60) van Aegon toch met een derde tot €4,80 werd opgetrokken.

Ahold Delhaize

Goldman Sachs verhoogde op woensdag 14 december de beleggingsopinie alsook het koersdoel voor de Nederlandse grootgrutter.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven