Advies en analyse

Hoe kijkt u aan tegen het Robeco Multi Asset Growth fonds?

Zaterdag 24 december 2016 11:11

Robeco Multi Asset Growth is een multi-asset fonds dat wereldwijd belegt in een mix van assetcategorieën. Doel is groei van het vermogen, wat tot uiting komt in een zeer offensieve vermogensverdeling. Aandelen maakten eind november 70% van de portefeuille uit en obligaties slechts 15%, aangevuld door een kaspositie (7,5%), grondstoffen (5%) en een klein plukje vastgoedaandelen (2,5%). Doordat het fonds hoofdzakelijk belegt in andere beleggingsfondsen van Robeco is sprake van een goede spreiding binnen de assetcategorieën. Het Robeco Quant Developed Markets Equities Fund, Global AC Multi-Factor Eq en het Robeco Global Stars Equities vertegenwoordigen gezamenlijk circa 30% van de portefeuille.
Wij zijn echter geen fan van dit soort ‘fund of funds’, vanwege de extra laag fondskosten bovenop de jaarlijkse kosten van 0,81% van het fonds zelf. Door de zeer brede spreiding wordt het bovendien lastig om de markt te verslaan. Met een rendement van gemiddeld 4,02% per jaar over de afgelopen tien jaar blijft het fonds dan ook liefst 2,5% per jaar achter bij de benchmark van Morningstar. U kunt met ETF’s op de MSCI World en de Barclays Global Aggregate Bond waarschijnlijk betere resultaten bereiken.

Lees ook: Welke risico’s kleven er aan beleggen in ETF’s?


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Door te kijken naar hoe dit fonds in 2008/2009 presteerde weet je meer.Multi Asset, de naam zegt het al, overal iets mee willen pikken, tijdens bullmarkten zit je wel goed, bearmarkten is een ander verhaal… Robeco heeft sowieso enkel fondsen die bullmarkt gericht zijn, dus deze hoort niet in je portefeuille thuis. Het feit dat Robeco zo sterk bull gericht is met z'n fondsen gaat hen de das om doen.., maar dat terzijde, er zullen wel meer fondsaanbieders tenonder gaan aan hun bull gerichtheid dus Robeco staat niet alleen..

    Ed 25 december 2016 13:18:35