*

Advies & Analyse

Hoe kijkt u aan tegen het Robeco Multi Asset Growth fonds?

zaterdag 24 december 2016 11:11

Robeco Multi Asset Growth is een multi-asset fonds dat wereldwijd belegt in een mix van assetcategorieën. Doel is groei van het vermogen, wat tot uiting komt in een zeer offensieve vermogensverdeling. Aandelen maakten eind november 70% van de portefeuille uit en obligaties slechts 15%, aangevuld door een kaspositie (7,5%), grondstoffen (5%) en een klein plukje vastgoedaandelen (2,5%). Doordat het fonds hoofdzakelijk belegt in andere beleggingsfondsen van Robeco is sprake van een goede spreiding binnen de assetcategorieën. Het Robeco Quant Developed Markets Equities Fund, Global AC Multi-Factor Eq en het Robeco Global Stars Equities vertegenwoordigen gezamenlijk circa 30% van de portefeuille.
Wij zijn echter geen fan van dit soort ‘fund of funds’, vanwege de extra laag fondskosten bovenop de jaarlijkse kosten van 0,81% van het fonds zelf. Door de zeer brede spreiding wordt het bovendien lastig om de markt te verslaan. Met een rendement van gemiddeld 4,02% per jaar over de afgelopen tien jaar blijft het fonds dan ook liefst 2,5% per jaar achter bij de benchmark van Morningstar. U kunt met ETF’s op de MSCI World en de Barclays Global Aggregate Bond waarschijnlijk betere resultaten bereiken.

Lees ook: Welke risico’s kleven er aan beleggen in ETF’s?


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.