*

Advies & Analyse

Drie koopwaardige financials

woensdag 28 december 2016 11:37

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen voor abonnees twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze fundamentele kooptips van Nederlandse aandelen.

Gisteren publiceerden wij het overzicht van onze fundamentele kooptips van Europese en Amerikaanse aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

De selectie die wij vandaag voor u hebben gemaakt, behelst drie koopwaardige Europese en Amerikaanse financials.

Voor deze kooptips geldt dat ze van kracht blijven totdat we op deze website en in onze gratis dagelijkse nieuwsbrief expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Experian
Tipterugblik: Experian
Het Britse Experian profiteert van een aantrekkende kredietverlening. De onderneming verzamelt, analyseert en verkoopt gegevens van het koop- en leengedrag van consumenten. Dit is een interessante nichemarkt met vrij hoge toetredingsdrempels waarin Experian samen met Equifax en TransUnion de dienst uitmaakt.

HSBC
HSBC maakt indruk
HSBC heeft operationeel een goed kwartaal achter de rug en neemt strategisch de juiste stappen. Hoewel de blootstelling aan verschillende risicosegmenten nog groot is, is het dividendrendement hiervoor een correcte vergoeding. Het koopadvies blijft van kracht.

JPMorgan
JPMorgan laat zijn klasse zien in tweede kwartaal
JPMorgan Chase blijft ook onder moeilijke marktomstandigheden goed presteren. Vergeleken met de concurrentie springt de bank zowel op inkomstengebied als op uitgavengebied er positief uit. De waardering is bescheiden en het advies luidt ‘kopen’.

 

Lees ook: Vijf koopwaardige Nederlandse technologiebedrijven


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.