Advies en analyse

Beter beleggen door de juiste vragen te stellen

Woensdag 11 januari 2017 13:19

belbelacademy_logo2000Berekent u het rendement van uw portefeuille al jaren verkeerd? Of mist u belangrijke criteria bij de selectie van uw beleggingen? Dat zelfs ervaren beleggers nog veel kunnen leren over beleggen bleek onlangs tijdens de klassikale bijeenkomst van de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen.

De eerste klassikale bijeenkomst van de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen was een succes en werd door de deelnemers gewaardeerd met een 8. In het volle dagprogramma laten Karel Mercx en Stephen Hendriks de deelnemers zien hoe u een beleggingsportefeuille samenstelt om vermogen op te bouwen voor uw financiële doelen. Met vanzelfsprekend veel aandacht voor rendement. De berekening daarvan is een eyeopener voor veel deelnemers, merkt Stephen: ‘Beleggers gebruiken vaak de verkeerde uitgangspunten. Zo is er een groot verschil tussen het zogeheten rekenkundig en het meetkundig rendement. Alleen de juiste berekening geeft een realistisch beeld van de werkelijke resultaten van de portefeuille. Bovendien kan de belegger met deze kennis ook de prestaties van bijvoorbeeld een beleggingsfonds beter beoordelen. Vraag de fondsbeheerder hoe hij het rendement berekent. Zodat u zeker weet dat het rendement dat het fondshuis publiceert ook hetgeen is dat u straks in uw portefeuille ontvangt.’

Selectie van ETF
Een ander veelbesproken onderwerp tijdens de opleiding is de selectie van beleggingen, zeker van ETF’s. Het aanbod van deze beleggingsvorm neemt enorm toe. ‘Die vraagt om nieuwe kennis van beleggers’, zegt Karel. ‘Wat je ziet is niet altijd wat je krijgt.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven