Advies en analyse

Duitsers optimistisch in verkiezingsjaar

Woensdag 18 januari 2017 12:37

Het vertrouwen van Duitse beleggers in de eigen economie is in de eerste maand van verkiezingsjaar 2017 gestegen ten opzichte van een maand eerder.

De index van het vooraanstaande onderzoeksinstituut ZEW, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, bleek dinsdag in januari te zijn uitgekomen op een stand van 16,6 tegenover 13,8 in december.

De toename van het beleggersvertrouwen volgt op de verbeterde economische vooruitzichten en de afnemende werkloosheid in de laatste maanden van 2016.

De ZEW-index, die vorig jaar juli met -6,9 een flinke dip kende, staat nu weer bijna even hoog als in juni 2016 (19,2). Echter, de piek in de laatste vijf jaar van 62,0 in december 2013 is nog lang niet bereikt.

De Duitse aandelenbeurs is 2017 overigens niet heel bijzonder van start gegaan. Met slotkoersen van dinsdag bedraagt het rendement dit jaar tot nu toe +0,7%.  Vorig jaar rendeerde Frankfurt +6,9%, maar de hoogste koers ooit van april 2015 kwam nooit serieus in zicht.

 

Lees ook: Inflatie bereikt omslagpunt


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven