Advies en analyse

AEX haalt adem op weg naar 510

Vrijdag 27 januari 2017 12:50

Het technische beeld van de AEX-index is positief. Vooral na de doorbraak boven de weerstand rond 460 is er geen vuiltje aan de lucht. De pauze die de AEX neemt sinds begin dit jaar is een gezond onderdeel van de stijgende trend. Zelfs een correctie naar het nieuwe steunniveau rond 460 doet geen afbreuk aan het positieve trendbeeld. Dit biedt zelfs een beter instapmoment voor beleggers die nog geen positie hebben ingenomen. Maar of de correctie daadwerkelijk komt is onzeker.

De trend is sterk genoeg om direct door te stoten naar het koersdoel op 510, getuige de positief gekruiste MACD-indicator. Ook het opwaartse verloop van het 40-weeks gemiddelde en de oplopende steunlijn ondersteunen het positieve scenario. Voorlopig kan alleen een overtuigend weekslot onder 460 ons aan het twijfelen brengen of de ingeslagen weg verder wordt vervolgd. De weg omhoog blijft het hoofdscenario.

Lees ook: Technische Analyse internationaal: Britse terughoudendheid


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

 • Of je herhaald je artikel Cees, deze was vorige week al geplaatst.. Kun je nagaan hoeveel 'hoop' iemand heeft...

  Ed 27 januari 2017 14:35:57
 • .....het valt niet mee elke dag een artikeltje met onzin bij elkaar te schrijven....soms doe je er beter aan om dan maar een dagje over te slaan....of gewoon aan te geven: ik heb niets zinvols te melden.

  cees 27 januari 2017 13:34:33
 • Als je met getallen aan de slag gaat, 510 bijvoorbeeld, heb je getallen nodig waaruit dit blijkt… Geen enkel niveau, getal,buiten de 510 zelf om dan, wordt als referentiepunt gebruikt, of aangemerkt als zodanig….. Dit is geen analyse, maar slechts een gedachte over de AEX. De gedachte 'hoop', om eerlijk te zijn…. En buiten dat om, de MACD indicator heeft het niet in zich om voorwaarts mee te 'voorspellen'… Dus val niet voor deze slappe analyse, als het al analyse mag heten..

  Ed 27 januari 2017 13:10:21
 • Hhaha...KLINKKLARE onzin TA onzin

  Arjan 27 januari 2017 13:02:12