Advies en analyse

Lezersvraag: Wat mag ik in 2017 van AMG verwachten?

Vrijdag 3 februari 2017 10:37

Advanced Metallurgical Group (AMG) kampt de afgelopen jaren met lage prijzen voor de zeldzame metalen die het concern produceert. Via besparingen en een relatief snelle groei van de divisie AMG Engineering (fabricage van ovens voor het bewerken van de metalen) kan de marge stijgen waardoor de ebitda toch oploopt. In het derde kwartaal was die toename echter deels te danken aan een eenmalige boekwinst op de verkoop van een fabriek.

Behalve door wat tegenvallende cijfers stond het aandeel ook onder druk doordat grootaandeelhouder RWC haar belang in november verlaagde van 21% naar 11%. De laatste tijd heeft de koers zich hesteld. AMG is schuldenvrij, aantrekkelijk gewaardeerd (k/w 17) voor de huidige fase van de cyclus en het bedrijf kan op de lange termijn profiteren van opverende afzetprijzen en het op stoom komen van een groot lithiumproject. Het aandeel verdient een koopadvies.

Lees ook: Onzekerheid over Trump zet dollar onder druk


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven