Advies en analyse

Aandelen Nederland: jaarcijfers in overvloed

Woensdag 8 februari 2017 14:17

De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) stonden de financials weer volop in de schijnwerpers, gesteund door hogere rentes. Ook de defensieve waarden, met Heineken voorop, trokken aan. Galapagos behoort tot geen van beide categorieën, maar behoorde wel tot de uitblinkers. In de Belgische zakenkrant De Tijd benadrukte ceo Onno van de Stolpe dat hij het liefst zelfstandig blijft. Als het tot een overname zou komen, dan graag op de wijze waarop Johnson & Johnson Actelion acquireerde. Hiermee zet Fagron toch de deur op een kiertje volgens beleggers.

Ook waren er natuurlijk jaarcijfers in overvloed. De cijfers van ING waren aanmerkelijk beter dan verwacht, wat ook andere financials vleugels gaf. Er was ook koerswinst voor Shell, alleen kan dat onmogelijk aan de kwartaalcijfers worden toegeschreven want die vielen zwaar tegen. De cijfers van KPN waren iets beter dan verwacht, maar na een ochtendwinst sloot het fonds ruim 4% lager. Galapagos profiteerde van de rally onder farma-aandelen als gevolg van de belofte van president Trump om het gemakkelijker te maken nieuwe medicijnen te verkopen. Wereldhave zag de winst per aandeel over 2016 met 7% stijgen naar €3,45. Het bedrijf gaat komend jaar voor €1,5 mln reorganiseren en voor €50 mln aan vastgoed verkopen, en verwacht voor 2017 een direct resultaat per aandeel van €3,40-3,50 te realiseren.

De volgende in de rij met jaarcijfers was BinckBank. De online broker zag de nettowinst over 2016 met 45% dalen en verklaarde dat de doelstellingen voor 2018, op een enkele na, niet zullen worden gehaald. De koers reageerde niettemin met een plus van ruim 1%.

De jaarcijfers die Fagron dinsdag presenteerde, lieten een omzet zien van €421,8 mln, wat iets meer was dan de door de markt verwachte €420 mln. Door een onverwacht grote afboeking van €48,4 mln op het Amerikaanse Freedom Pharmaceuticals resulteerde toch een verlies van €18,1 mln.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven