Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 7

Vrijdag 17 februari 2017 09:30

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Swatch Group
In februari 2016 gaf ik een kooptip voor de Zwitserse horlogemaker Swatch Group op een koers van CHF314. Op dat moment had het aandeel net een flinke correctie achter de rug door een combinatie van factoren, waaronder een dure Zwitserse frank, teruglopende verkopen in de belangrijke Aziatische markt (Hong Kong) en de dreigende concurrentie van ‘smart-watches’ waaronder die van Apple.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Tip: profiteren van de groeigolf in de chipsector
Dit aandeel staat in de schaduw van de bekende chipfabrikanten. De gunstige waardering en de sterke positie in een wat saaie niche maken het aandeel tot een prima keuze voor beleggers die willen inspelen op groeiende chipverkopen.

Superstock: Zuinig en goedkoop
Dit bedrijf heeft zich in 2016 met een omzetgroei van 13% (naar $9,1 mrd) en een groei van de operationele cashflow met 19% (naar $1,2 mrd) gerevancheerd voor de teleurstellende anderhalf jaar die daaraan vooraf gingen. Als gevolg van tegenvallende resultaten is de koers tussen de zomer van 2014 en begin 2016 ruimschoots gehalveerd.

Onze overige adviezen van deze week:

Jaarcijfers ABN Amro vallen mee
ABN Amro maakte woensdag de jaarcijfers bekend en deze waren op sommige punten beter dan verwacht. De netto rente-inkomsten stegen in 2016 met 3% en de commissie-inkomsten daalden met 5%. Het operationeel resultaat daalde met 9%, maar door een aanzienlijke lager niveau aan voorzieningen kwam de onderliggende nettowinst toch 8% hoger uit, op €2,08 mrd.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven