Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 8

Vrijdag 24 februari 2017 10:00

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Yahoo
Een jaar geleden tipten wij Yahoo omdat de beurswaarde van het concern destijds beduidend lager was dan de opgetelde waarde van de verschillende onderdelen van het bedrijf. Yahoo heeft een belang van 15% in het Chinese e-commercebedrijf Alibaba, de Yahoo-activiteiten zelf met de bekende Yahoo sites én een flink bedrag aan cash.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Tip: Breedgesorteerde producent van sportartikelen
Het Finse Amer Sports kende een problematisch vierde kwartaal, waarbij onder meer enkele productlanceringen moesten worden uitgesteld. Maar dat biedt dus juist perspectief voor 2017.

Superstock: Veelbelovend nutsaandeel
Het vooruitzicht dat de rente in ieder geval in de Verenigde Staten gaat stijgen, maakt de nutssector mogelijk tot een wat minder aantrekkelijk alternatief voor beleggers die door de zeer lage rente op zoek zijn naar alternatieve bronnen van inkomsten. Het potentieel van een bedrijf als Eversource maakt het echter zonde om de bedrijfstak bij voorbaat uit te sluiten. De kredietwaardigheid ligt hoger dan bij bijna alle Amerikaanse branchegenoten.

Heijmans wint en verliest
Bouwbedrijf Heijmans heeft een claimemissie kunnen voorkomen, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Tegenvallers op probleemprojecten van circa €90 mln, afboekingen op grondposities en een boekverlies op desinvesteringen zadelden Heijmans vorig jaar op met een megaverlies van circa €110 mln.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven