Advies en analyse

Duitse leningen presteren uitstekend

Woensdag 1 maart 2017 16:35

Beleggers op de staatsobligatiemarkt blikken terug op een goede week, waarbij vooral Duitse leningen uitstekend presteerden.

De Duitse tienjaarsrente daalde op weekbasis met circa acht basispunten naar 0,22% op woensdagmorgen en tikte even het laagste niveau van dit jaar aan. Voor de Duitse tweejaarsrente was er zelfs een nieuw laagterecord van -0,95% op vrijdag, maar in de dagen daarna steeg de yield weer iets naar -0,88%.
De vrij stevige bewegingen zijn opvallend, gezien de beter dan verwachte inkoopmanagersindices in de eurozone. Die wijzen op een robuuste economische groei. Beleggers hebben momenteel echter vooral oog voor de politieke onrust in Frankrijk, waardoor ze naar veilige havens vluchten. Ook de Franse tienjaarsrente profiteerde daarvan: de yield daalde van 1,09% naar 0,90%. Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank zorgt bovendien voor een aanhoudende neerwaartse druk op de effectieve rendementen. Uit het grote verschil met de Duitse tienjaarsrente blijkt dat beleggers nog steeds een hoge risico-opslag eisen op Franse staatsleningen. Wordt Marine Le Pen niet de nieuwe Franse president, dan zal er ongetwijfeld een sterke opluchtingsrally volgen. Aan de andere kant lijkt een overwinning van Front National nog lang niet ingeprijsd. Voorlopig is dus voorzichtigheid geboden.

 

Lees ook: Uitgevers in trek, financials uit de gratie


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven