Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 3 maart 2017 10:30

Het afgewezen overnamebod van Kraft Heinz zorgde bij analisten voor veel reuring, maar had voor Unilever nauwelijks advieswijzigingen tot gevolg. Het maandelijkse overzicht met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen van Nederlandse beursfondsen heeft deze keer aandacht voor de initiële adviezen, advieshervattingen en opzienbarende advieswijzigingen voor Aegon, Ahold, Air France, Akzo, Aperam, Arcadis, Arcelor, …

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag met koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell zouden hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers moeten spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van overtuinging. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Aegon

KBC Securities verhoogde op vrijdag 17 februari het koersdoel van de verzekeraar fors. Hoewel de Belgische bank niet tornt aan de beleggingsopinie van Hold, ging het koersdoel van €3,80 niettemin met 36,8% omhoog en bedraagt nu €5,20.

Ahold Delhaize

Credit Suisse hervatte op maandag 6 februari de opvolging van de Belgisch-Nederlandse retailer. Het zogeheten initieel advies van de Zwitserse bank is Outperform met bijbehorend koersdoel van €24,50.

Air France-KLM

Société Générale kende op woensdag 8 februari een dubbele upgrade toe aan de Frans-Nederlandse vliegmaatschappij. De Franse bank verhoogde niet alleen het beleggingsadvies van Sell naar Hold, ook het koersdoel van €4,70 ging omhoog. Dat staat nu op €5,20.

UBS gaf op dinsdag 21 februari eveneens een dubbele upgrade aan Air France-KLM. De Zwitserse zakenbank veranderde haar beleggingsopinie van Sell in Buy en trok daarbij het koersdoel met 63% op, te weten: van €4,60 naar €7,50.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven