Advies en analyse

Rentestijging alweer voorbij

Vrijdag 3 maart 2017 15:00

Obligatiekoersen in Nederland zijn duidelijk aan het bodemen. En dat betekent dat de rentestijging alweer voorbij is. Om dat goed te duiden is de weekgrafiek van de iShares-ETF afgebeeld die een mandje met Nederlandse staatsobligaties volgt. Met de koersstijging van de laatste weken is de dalende trendlijn gebroken. Tevens is de MACD-indicator opwaarts gekruist, wat aangeeft dat het neerwaartse momentum is afgenomen. Het negatieve technische beeld is daarmee grotendeels geneutraliseerd.

Nog beter zou het zijn als de ETF boven het 40-weeks gemiddelde uitkomt, dat momenteel rond €145 beweegt. Dan kunnen beleggers weer denken aan een meer structurele rentedaling. Voorlopig zullen Nederlandse huizenbezitters er tevreden over zijn dat de tendens naar een hogere rente voorlopig even tot stilstand is gebracht.

Lees ook: VIDEO: Is de rentestijging schadelijk voor mijn aandelenportefeuille?


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Ojee, Beleggers Belangen gaat obligatiekoers technisch analyseren…. Hecht hier niet te veel waarde aan, technische analyse met slechts éen enkele indicator is zo waardeloos als wát….

    Ed 03 maart 2017 15:13:06