Advies en analyse

AEX richt vizier op 510

Vrijdag 3 maart 2017 16:00

Het technische beeld van de AEX-index blijft onverminderd positief. Het feit dat de 500-grens niet is doorbroken doet daar niets aan af. Het patroon van toppen en bodems is duidelijk opwaarts gericht, net als het 40-weeks gemiddelde. De komende weken zullen waarschijnlijk in het teken staan van een verdere opmars naar het hoogtepunt van 2015 rond 510.

Het 510-niveau voorziet in een logische weerstand waar de nodige verkoopdruk is geconcentreerd. Beleggers die namelijk rond deze niveaus hebben gekocht kunnen daar zonder verlies afscheid nemen van hun posities en dat drukt de koersen. Aan de onderkant is het technische beeld goed beschermd door de stijgende steunlijn, die momenteel uitkomt rond 475. Een eventuele dip naar de steunlijn biedt een goedkope instap in de huidige stijgende trend.

Lees ook: AEX gaat in gevecht met 510


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Die artikelen van Beleggers Belangen zijn als een JoJo…, overigens ook met een 'stel dat', de stel '475', want niets is zeker bij hun.. Lezen begint al bij de eerste paar woorden, Anton….Stel, dat je dat nu eens doet, begrijp je beter wat ik geschreven heb. Maar oke, in jouw, of hun.., scenario worden het 35 AEX puntjes, maar zelfs dat mag geen beleggen heten!..

    Ed 04 maart 2017 00:06:56
  • @Ed. Ze zeggen helemaal niet dat je nu moet instappen. Ze zeggen juist dat je moet instappen als de AEX weer terugvalt naar een niveau rond de 475 omdat ze dan wellicht weer een hernieuwde aanval op de 510 verwachten. Overigens is het artikel niet juist in de zin dat ze beweren dat de 500-grens niet is doorbroken. Deze is juist wel doorbroken. Ik meen me te herinneren dat enkele weken geleden toen de AEX net onder de 500 punten bleef precies hetzelfde verhaal hier stond. Misschien hebben ze per ongeluk die tekst weer gebruikt.

    Anton 03 maart 2017 19:41:49
  • Stel, je stapt in vanaf het huidige niveau, 505, en het zal doorgaan naar 510. Dan ben je 5 puntjes opgeschoten, flink verdiend aan beleggen met je spaargeld denk je?… Béetje contra productief al die artikelen van jullie….

    Ed 03 maart 2017 16:46:54