Advies en analyse

Assetallocatie Nederland: Grote uitschieters door jaarcijfers

Woensdag 8 maart 2017 17:06

De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) was de laatste echte cijferweek. Daarna volgen nog incidenteel een paar fondsen met jaarpresentaties.

Onder de grotere fondsen maakten de cijfers van Gemalto de meeste indruk, getuige de koerssprong van bijna 8%, ondanks een minuscule stijging van de omzet en een daling van de winst. ArcelorMittal had voor een koerssprong van ruim 5% niet eens een bedrijfsrapportage nodig, maar goede groeicijfers van de Chinese industrie. Ahold Delhaize won na de cijfers 3,5%. Het supermarktconcern wist de analistenverwachtingen te overtroffen, mede door kostenbesparingen bij zijn Amerikaanse supermarkten. Aalberts zag de koers na de bekendmaking van de jaarcijfers teruglopen, maar herstelde in de dagen daarna sterk. De prestaties waren dan ook goed. TKH werd wel meteen beloond voor zijn jaarcijfers. Vooral een sterk vierde kwartaal zette het fonds 5,7% hoger. Boskalis ging hard onderuit bij de publicatie van de jaarcijfers. Het bedrijf wordt nog wat harder geraakt door de slechte marktomstandigheden en ook de vooruitzichten zijn niet al te best.

Te midden van de cijferpresentaties deed ook Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol, van zich spreken. Vorige week woensdag verhoogde het zijn bod op TMG van €5,90 naar €6,35 en vervolgens ging het bod maandag nog verder omhoog naar €6,50. Het bod lijkt geen kans van slagen te hebben, maar de koers van TMG vaart er wel bij. Dinsdagavond liet Talpa weten naar de Ondernemingskamer te gaan.

Er waren ook wel wat smallcaps die met jaarcijfers kwamen. KAS Bank (+8,8%) behaalde in 2016 fors minder omzet en winst, maar kende wel een betere tweede jaarhelft. Onverwacht wordt toch nog een slotdividend van €0,64 uitgekeerd, wat de koersreactie het beste verklaart. Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven