*

Advies & Analyse

Renteverhoging Fed houdt financiële markten bezig

woensdag 8 maart 2017 17:45

Analisten nemen nu in grote meerderheid aan dat de Fed volgend week (15 maart) haar officiële geldmarktrente met 0,25% zal verhogen. Dit heeft op meerdere financiële markten in de afgelopen week al gevolgen gehad.

Het Beursplein had met een stijging van de AEX- en de ASCX-index van 1,5% en 2,1% een goede week. De midkappers bleven met +0,5% wat achter. Maar toch, ging het maar elke week zo. Duitse bedrijven kwamen met gemengd nieuws, maar ook de DAX-index steeg (+1,1%), waar de Amerikaanse indices pas op de plaats maakten. Obligaties en edelmetalen stonden onder druk door de verwachting van een geldmarktrenteverhoging door de Fed. De hogere staatsrentes drukten het effectief rendement van de obligaties en zorgden er tevens voor dat beleggers meer rente-inkomsten zullen gaan mislopen op het gedeelte van hun vermogen dat ze in goud aanhouden. De dollar (EUR/USD) reageerde nog nauwelijks op de verwachte renteverhoging door de Fed.

 

Lees ook: Beweeglijke koersen bij aandelen en obligaties


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.