Advies en analyse

Belangrijke vragen voor ervaren beleggers

Vrijdag 10 maart 2017 09:50

Ook als u al jaren belegt, kan een kritische blik op de beleggingsstrategie veel opleveren. Dat blijkt ook uit de reacties van deelnemers aan de Beleggers Belangen Academy. Vier vragen die ervaren beleggers zich – zo nu en dan – moeten stellen.

Past de strategie nog wel bij uw doel?
De meeste beleggers hebben een eigen beleggingsstrategie ontwikkeld. Vaak gebaseerd op interesse en in het verleden behaalde successen. Maar sluit de strategie nog wel aan bij uw financiële doelen? Zo is actief beleggen enerverend. Toch sluit een actieve beleggingsstijl niet altijd aan bij het doel van de portefeuille, zoals een aanvulling op het pensioen. Bijvoorbeeld omdat het onnodig risico aan de portefeuille toevoegt. Dat merkte ook deelnemer Marc tijdens de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen. Na het volgen van de klassikale opleiding paste hij zijn beleggingsstrategie aan.

‘Voorheen zocht ik actief naar offensieve beleggingen om een hoger rendement te behalen. Ik weet nu dat een buy & hold-strategie voldoet om mijn financiële doelen te behalen. Daarnaast ben ik me bewuster van de risico’s.’

Het hele interview met Marc leest u hier. Om uw beleggingsstrategie te toetsen, brengt u uw financiële doel eerst zo concreet mogelijk in kaart.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Of je nu handeld of belegd, kennis van menselijke handels psychychologie is zeer aan te raden, en eigenlijk niet eens zo moeilijk want in de grafiek wordt dat al goed gereflecteerd dus het is slechts een kwestie van de grafiek analyseren. Doe meer met de grafiek dan met je rationaliteit, of gevoel, is mijn 'advies'. Alles valt te leren, of aan te leren, zo ook het begrijpen van een grafiek!, velen zijn je al voor gegaan..

    Ed 10 maart 2017 11:37:13
  • Niemand kan in de toekomst kijken. En de werkelijke richting van de mensheid wordt door schijnbaar bizarre toevalligheden bepaald. Hoe dan ook, de beurzen zijn sinds de verkiezing van Trump flink gestegen. En na een flinke stijging komt er altijd een correctie. Wat ik zeker weet is dat gokken op de beurs niet werkt. Dit heeft het zelfde effect als de gokkast in de snackbar. Als men wil gokken kan met het beste staatsloten kopen.

    WH 10 maart 2017 10:43:44