Advies en analyse

Tipterugblik: Succesvolle tip nog steeds koopwaardig

Maandag 13 maart 2017 07:00

Een jaar gelden tipten wij de handelaar in edelmetalen Silver Wheaton. De reden daarvoor was dat de prijzen van edelmetalen tussen 2011 en 2016 zijn ingestort. Edelmetalen zijn echter niet bij te maken en zullen op de lange termijn dus altijd hun waarde behouden. Sterk dalende prijzen maken edelmetalen daarom een aantrekkelijke belegging. Er zijn ook meerdere redenen die als katalysator dienen om de prijzen van edelmetalen op te stuwen. Wereldwijd zijn centrale banken op een nooit eerder vertoonde schaal bezig met Quantitative Easing (QE). QE zorgt dat er meer geld in omloop komt, waardoor de waarde van geld daalt. Dit betekent dat de waarde stijgt van goederen die niet bij te maken zijn. De wereld is daarnaast overladen met schulden. Dit betekent dat de kans groot is dat bij de volgende recessie weer nieuwe QE-pakketten worden aangekondigd. Silver Wheaton koopt edelmetalen tegen vaste prijzen in. Een stijging van edelmetalenprijzen zorgt daarom voor een operationele hefboom. In de afgelopen 12 maanden is er met Silver Wheaton een totaalrendement behaald van 19,7%. Wij verwachten dat er nog veel meer in het vat zit.

Lees ook: Tipterugblik: Galapagos


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Oh wisten we niet

    William 14 maart 2017 09:56:08
  • Bewegingen gaan en komen, het onder de knie krijgen van wanneer een beweging komt, en gaat..is voor goud en zilver van net zo'n groot belang als bij een aandeel. Krijg dat onder de knie en je kunt QE, schaarste, centrale banken, gewoon naast je neer te leggen, ze doen er namelijk niet toe..

    Ed 13 maart 2017 12:23:00