Advies en analyse

Analisten Deutsche AM zien Nederlandse vastgoedmarkt aantrekken

Dinsdag 14 maart 2017 11:21

Deutsche Asset Management stelt vast dat de Nederlandse vastgoedmarkt aantrekt en er in veel opzichten beter voor staat dan vóór de crisis.

Beleggers durven zich weer op segmenten te richten die als minder courant worden bestempeld, maar Deutsche AM waarschuwt wel dat panden in die gebieden nog vaak lang leeg staan. Bovendien herbergen de Nederlandse verkiezingen politieke risico’s die niet zomaar mogen worden weggewoven. De verkiezingen kunnen echter ook zo uitpakken dat de Nederlandse vastgoedmarkt kan profiteren van een robuuste economische groei en dalende werkloosheid. De banengroei zal de komende vijf jaar naar verwachting boven het Europees gemiddelde uitstijgen en de vastgoedmarkt een sterke impuls geven, zeker voor kantoren op A-Locaties. Deutsche AM wijst erop dat het afgelopen jaar alleen al in Amsterdam 40% meer kantoorruimte in gebruik werd genomen en de hijskranen weer van stal zijn gehaald om onder meer oude kantoorpanden een nieuwe bestemming te geven. Daarbij wordt verwacht dat de huren in Nederland de komende vijf jaar met circa 1,8% per jaar stijgen. Buitenlandse beleggers azen op Nederlands vastgoed omdat de onderliggende waarden goed zijn en panden meer rendement opleveren dan in andere Europese kernmarkten. Mede hierdoor is de concurrentie op top-winkellocaties echter ontzettend hoog en staan de aanvangsrendementen onverminderd onder druk. Tot slot wijst Deutsche AM erop dat de vraag naar distributiecentra toeneemt, terwijl beleggers gewaarschuwd worden voor kantoorparken als Sloterdijk, waar de leegstand onverminderd hoog is.

 

Lees ook: ABN Amro: pond glijdt verder af tegenover dollar


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Als er zoveel en zo vaak gerefereerd wordt aan voorgaande crisis kun je er vanuit gaan dat een nieuwe al voor de deur staat, vastgoed tak is daarin niet de uitzondering.. Beurs e.d is een psychologisch spel, welk je even door moet hebben.

    Ed 14 maart 2017 11:59:06