Advies en analyse

De week van AkzoNobel

Woensdag 15 maart 2017 15:26

De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) wist de AEX 1,4% te winnen.

Het was vooral de week van AkzoNobel. Het Amerikaanse PPG bood €54 per Akzo-aandeel, plus 0,3 aandeel PPG. Akzo is de tweede international uit de voormalige ‘Dutch Top 5 Index’ waarop in een paar weken tijd een bod door een Amerikaanse partij wordt uitgebracht. Ook dit bod werd afgewezen, maar Akzo zette wel zijn chemiedivisie in de etalage. PPG liet weten een nieuw bod te overwegen. De koers van Akzo schoot 13% omhoog en de dag daarna kwam daar nog een kleine 5% bij.

De jaarcijfers van Altice deden het aandeel nauwelijks van zijn plaats komen. Pas een dag later zat het in de lift, met een plus van 4,5%. Boskalis noteerde na de jaarcijfers fors lager en sloot uiteindelijk met een verlies van 4%. De cijfers waren aan de magere kant, maar vielen nog mee vergeleken met de negatieve outlook. IMCD moest eveneens terrein prijsgeven na publicatie van de jaarcijfers. Ondanks een 12% hogere omzet, een 18% hogere nettowinst en optimisme over 2017 moest het fonds 2,7% inleveren. Ook midkapper Refresco moest ondanks een verdubbeling van de nettowinst en een volumegroei van 6% iets meer dan een procent inleveren.

De koersreactie bij de smallcaps was positiever. Van Lanschot eindigde met een plus van 4,8% na bekendmaking van een winststijging van 63% en een aanzienlijk hoger dividend van €1,20 (was €0,45). AMG, waarvan vorige week de koers nog explodeerde, kreeg er 3,6% bij. Het bedrijfsresultaat verdrievoudigde en de omzet groeide met 8%. Fietsenfabrikant Accell wist 4,5% te winnen. Het bedrijf heeft vorig jaar voor het eerst de omzetgrens van €1 mrd overschreden en zag de omzet met 6,3% toenemen. Degroof Petercam verhoogde het advies van ‘houden’ naar ‘kopen’.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven