*

Advies & Analyse

Damestrio bepaalt de sfeer

woensdag 22 maart 2017 18:02

Ondanks vele verklaringen, debatten en geruchten bleven de koersbewegingen op de financiële markten afgelopen week relatief beperkt.

De sfeer op de financiële markten werd afgelopen week bepaald door drie dames. Fed-voorzitter Janet Yellen kondigde vorige week woensdag een nieuwe Amerikaanse renteverhoging aan, de Britse premier Theresa May liet maandag weten later deze maand de Brexit officieel in gang te willen zetten en Marine Le Pen overtuigde niet in het eerste Franse verkiezingsdebat. Per saldo zorgde het damestrio voor rust op de aandelenmarkten, een daling van de Amerikaanse tienjaarsrente, een lagere Amerikaanse dollar en een hogere Britse pond. De grondstoffenmarkt maakte pas op de plaats. Voor de Nederlandse particulier sprongen vooral het nieuws en de geruchten over de overnames van Unilever, AkzoNobel en Telegraaf Media Groep in het oog.

 

Lees ook: Rente en olie bepalen marktbeeld


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.