*

Advies & Analyse

Rusland voor beleggers met sterke maag

vrijdag 24 maart 2017 12:07

De Russische aandelenbeurs heeft een sterk 2016 achter de rug, geholpen door een hogere olieprijs. Ook in 2017 bepaalt de olieprijs de toon. Lagere prijzen voor ruwe olie hebben een correctie teweeggebracht in de Russische aandelenindex. De indextracker (ISIN: IE00B5V87390) die een mandje Russische aandelen volgt en verhandeld wordt in Amsterdam laat een verzwakking zien van het technische beeld. De val onder de steunlijn en de neerwaartse kruising van de MACD-indicator geven aan dat de koopinteresse terugloopt.

De vrees voor een diepere correctie is begrijpelijk. Tegelijkertijd handhaaft de indextracker zich boven het 40-weeks gemiddelde rond €78 en is er hoop dat dit niveau voor een opleving zorgt. Beleggers met een sterke maag kopen nu Russische aandelen maar weten dat het technisch beeld hangt tussen hoop en vrees.

Lees ook: Pimco waarschuwt voor ophaalbrug-kapitalisme


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.