Advies en analyse

AEX overtreft zelfs 510-niveau

Vrijdag 24 maart 2017 15:03

“Geen vuiltje aan de lucht”, zo kan het technische beeld van de AEX-index het beste worden omschreven. Maandenlang hebben wij het 510-niveau uitgeroepen tot magneet van de huidige stijgende trend. Inmiddels heeft de beursgraadmeter dit niveau en daarmee het hoogtepunt uit 2015 overtroffen.

Twee of drie opeenvolgende weekslotkoersen boven 510 zouden de doorbraak daarvan bevestigen. Tot die tijd bestaat nog enig risico dat de doorbraak een eendagsvlieg is geweest. Immers, belangrijke indices in Frankrijk en Duitsland zijn nog niet toegekomen aan een test van het hoogtepunt uit 2015 en de AEX-index is toch afhankelijk van het algehele Europese beurssentiment.

Mocht de uitbraak boven 510 bestendig blijken, dan is er nog voldoende ruimte naar de bovenkant van het trendkanaal rond 540.

Lees ook: AEX bereikt hindernis rond 510


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Ach, trendkanaal, het is net wat je als onderste en bovenste… neemt. En meestal wordt het meest positieve lijnen scenario 'gevonden', of gezien… Je hebt hier een grafiek voor je neus die zoveel meer verteld, maar je moet het wél zien!.., Beleggers belangen ziet het duidelijk niet...

    Ed 24 maart 2017 15:29:38