Advies en analyse

ABN Amro: Rol van veilige haven stuwt opmars yen

Dinsdag 28 maart 2017 10:20

De goede prestaties van de Japanse yen zijn te danken aan twee factoren.

De Japanse yen was recent een van de best presterende valuta’s en volgens ABN Amro zijn hier twee redenen voor. Ten eerste is het nominale en reële renteverschil tussen de Verenigde Staten en Japan afgenomen. Een daling van de reële rente in de VS is negatief voor de Amerikaanse dollar en werkt door in de USD/JPY. Dit was ook de belangrijkste oorzaak achter de bewegingen van dit valutapaar over de afgelopen twee jaar.
Ten tweede stelt ABN Amro dat de zwakte op de aandelenmarkten het beleggerssentiment heeft gedrukt, wat steun gaf aan de yen omdat het wordt gezien als een veilige haven voor (valuta)beleggers. Op korte termijn verwacht ABN Amro dat deze twee factoren een belangrijke rol blijven spelen, maar dat de yen niet sterk zal stijgen en de USD/JPY binnen de bandbreedte van 110-115 blijft bewegen. Ronde de jaarwisseling 2017/18 zou de koers onder het niveau van 110 kunnen zakken.

 

Lees ook: Loonontwikkeling Japan verzwakt


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Je heet niet voor niets, 'Beleggers belangen', dan ga je niet klakkeloos aannemen wat een ander er van denkt, of vindt, dan zet je jouw visie er tegenop, voor de belangen van de 'belegger'… Beetje goedkoop scoren is dit, wat is de visie van Bb ten opzichte van de Yen eigenlijk?..

    Ed 28 maart 2017 12:06:18