Advies en analyse

ETF-portefeuille houdt zich koest

Woensdag 29 maart 2017 16:34

Per saldo is er weinig gebeurd met de ETF-portefeuille.

Een week geleden stond het rendement op 1,0% voor 2017, nu is dat 1,2%. De ETF’s met Europese aandelen hebben een goede week achter de rug. De iShares Euro Stoxx Small ETF (ISIN: IE00B02KXM00) staat 8,1% hoger sinds 1 januari, waarmee het het op een na best presterende portefeuillefonds dit jaar is. De zilver-ETF (fondscode: SLV) staat nog steeds bovenaan op dat lijstje, met een stijging van 10,7%. De slechtst presterende ETF dit jaar is de WisdomTree small cap dividend (fondscode: DES) die 6,9% lager staat. De kleinere bedrijven in de VS zijn in 2016 flink opgelopen, dus een stapje terug is niet zo vreemd, en niet zorgwekkend. We hebben geen wijzigingen aangebracht in de portefeuille.

 

Bekijk hier de portefeuille ETF


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • 'Een stapje terug is niet zo vreemd', het is zeker niet vreemd want zo verloopt het altijd.., de basis! Eigenlijk is het vreemd dat dat dan weer niet vermeld wordt.

    Vooruit 29 maart 2017 21:06:07