Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 31 maart 2017 11:45

Het maandelijkse overzicht met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen van Nederlandse aandelen, met deze keer veel aandacht voor AkzoNobel, maar ook Air France-KLM, DSM, Gemalto en SIF konden zich in de maand maart verheugen op speciale belangstelling van aandelenanalisten.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag van koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

ABN Amro

Theodoor Gilissen Bankiers liet op dinsdag 21 maart weten dat de bank een dubbele adviesverhoging krijgt. De privaatbank veranderde haar beleggingsopinie van Niet-Aanbevolen naar Aanbevolen en stelde daarbij het koersdoel van €21 met pak ‘m beet 30% opwaarts bij tot €27.

Aegon

Kepler Cheuvreux publiceerde op maandag 27 maart een dubbele advieswijziging voor de verzekeraar. De Franse zakenbank verlaagde de beleggingsopinie van Buy naar Hold en schroefde daarbij het koersdoel van €4,60 met 20 cent op naar €4,80.

Air France-KLM

Morgan Stanley liet op woensdag 1 maart weten het koersdoel van de luchtvaartmaatschappij met een derde te verhogen. De Amerikaanse zakenbank handhaaft het beleggingsadvies van Equalweight en verhoogt het koersdoel van €5 naar €6,80.

Barclays deed op vrijdag 17 maart in zekere zin precies hetzelfde. De Britse zakenbank zag geen reden om het advies van Underweight aan te passen, maar trok wel het koersdoel van €4,50 op naar €6,80, wat neerkomt op een verhoging van ruim 50%.

AkzoNobel

Citi Research voerde op vrijdag 10 maart een dubbele adviesverhoging voor het chemiebedrijf door. De Amerikaanse grootbank veranderde haar beleggingsopinie van Neutral naar Buy en verhoogde het koersdoel met ruim 30% van €68 naar €90.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven