Advies en analyse

Tien buitenkansjes van IQ Trends

Vrijdag 7 april 2017 11:30

Voor de zogeheten Timely Ten van Investment Quality Trends schuimt Kelley Wright voortdurend de Amerikaanse aandelenmarkten af, op zoek naar interessante blue chips. Het accent ligt hierbij op ondergewaardeerde kwaliteitsaandelen die voor de langere termijn koopwaardig zijn, zoals IBM en Wal-Mart Stores.

Kelley Wright is de drijvende kracht achter Investment Quality Trends, kortweg IQ Trends geheten. Hij is voor de nieuwsbrief van IQ Trends voortdurend op zoek naar buitenkansjes, ondergewaardeerde kwaliteitsaandelen met een aantrekkelijk dividend. Trouwens, die nieuwsbrief verscheen op 1 april 1966 voor de eerste keer; destijds onder leiding van Geraldine Weiss, een de eerste vrouwelijke beleggingsexperts in de Verenigde Staten. Ook interessant om weten is dat IQ Trends de op twee na de oudste nieuwsbrief van Amerika is.

De Timely Ten is niet zomaar een lijst met koopwaardige aandelen voor de komende weken of maanden; het is een uitgekiende selectie van aandelen die het in de komende jaren goed zouden moeten doen. De beleggingshorizon is drie tot vijf jaar, want in de beleving van Kelley Wright moet je als belegger geen sprints trekken, maar marathons lopen. An sich weten de meeste beleggers dat wel, maar het gaat fout omdat ze een marathon lopen alsof het een sprint is.

Tien om te zien

Om tot zijn selectie te komen, screent Kelley Wright eerst een lijst met een 300-tal Amerikaanse blue chips. De aandelen die nu bovendrijven, betalen stuk voor stuk dividend en beschikken in de regel over:

 • een S&P Quality Ranking van A- of beter
 • een gemiddelde dividendgroei van 10% over de voorbije 12 jaar
 • een koers-winstverhouding van 15 of minder
 • een payout-ratio van 50% of lager (75% voor nutsbedrijven)
 • een schuldratio van 50% of minder (75% voor nutsbedrijven)
 • een rendement op geïnvesteerd kapitaal van 10% of hoger
 • een rendement op free cash flow van 5% of hoger
 • en een koers/boekwaarde van 1,6 of minder

Of u nou op zoek bent naar vers bloed voor uw reeds bestaande beleggingsportefeuille of niet, onderstaande aandelen worden op dit moment door Kelley Wright van Investment Quality Trends naar voren geschoven.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

 • Een 'uitgekiende selectie van aandelen' doe je door ze laag aan te kopen, niet vanwege al die fundamentele onzin… Laag aankopen, wacht nog heel even...

  Vooruit 07 april 2017 11:50:25