Advies en analyse

AEX worstelt rond 510

Vrijdag 7 april 2017 12:15

Het technische beeld van de AEX-index blijft uitstekend. Het patroon van toppen en bodems is omhoog gericht, net als het 40-weeks gemiddelde. Op deze plaats hebben wij echter vaker gewezen op de weerstand rond 510, gevormd door het hoogtepunt uit 2015. Nog steeds lukt het de Nederlandse beursgraadmeter niet om daar duidelijk afstand van te nemen. Andere beursindices in Europa zijn nog niet eens in de buurt van het hoogtepunt van 2015, waardoor de AEX (te) hard is vooruitgelopen. Hoe langer de worsteling rond het 510-niveau aanhoudt, hoe groter de kans op een correctie. Een korte-termijncorrectie terug naar de onderkant van het trendkanaal rond 480 is niet ongezond. Dit schept kansen om op een goedkoper niveau in te stappen. Het lange-termijnkoersdoel op 550 blijft dan ook een realistisch perspectief voor het huidige positieve trendbeeld.

Lees ook: AEX op zoek naar bevestiging


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Gebruik je Fib. tool van laag naar hoog en je zult vanzelf zien wat 510 voor betekenis had, en heeft…. Maar ojee, Beleggers belangen is niet zo van de indicatoren die er toe doen, dus blijft het voor hen altijd een raadsel wat er zal gaan gebeuren… Fijn voor de clientèle!..

    Ed 07 april 2017 13:19:31
  • En dat kan zo maar gebeuren dat er een behoorlijke correctie komt want alles is geschoeid op lucht. Van de beloftes van Trump is nog niks van terecht gekomen en dat zal ook niet gebeuren want de één na de andere nederlaag zal hij moeten incasseren. Aanvallen op Syrië ? Leidt de aandacht weer even af toch?

    Gigolo 07 april 2017 13:10:17