Advies en analyse

Assetallocatie Nederland: Flinke individuele koerswinsten

Dinsdag 11 april 2017 15:01

De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) leverde de beurs een procentje winst op.

Over beide overnamedoelwitten, AkzoNobel en Unilever, kwam nieuws naar buiten. Met betrekking tot AkzoNobel maakte PPG bekend dat het van plan is het bod door te zetten en, mits het slaagt, een notering in Amsterdam aan te vragen. Unilever gaf een strategie-update. Het wil zijn spreaddivisie, bekend van onder meer de merken Blue Band, Bona en Becel, verkopen. Unilever gaat ook voor €5 mrd aandelen inkopen en wil de komende jaren het dividend met 12% verhogen. ING verhoogde zijn koersdoel van €47,00 naar €55,33 bij een onveranderd koopadvies.

Ondanks oplopende olievoorraden lag SBM Offshore goed in de markt. Volgens marktgeruchten zou het in de race zijn voor een order van Petrobras voor een FPSO (drijvend olie- en productieopslagplatform) voor het olieveld Libra. Ook de koers van Galapagos liep verder op, nadat het farmaciebedrijf meldde een nieuwe stap te hebben gezet bij de ontwikkeling van het reumamedicijn filgotinib. Hierdoor komt een beloning van €10 mln van partner Gilead beschikbaar.
Eiopa, de Europese toezichthouder van de verzekeraars en pensioenfondsen, kondigde aan de rekenrente te gaan verlagen van 4,2% naar 3,65% in stapjes van hooguit 0,15 procentpunt per jaar. Dat heeft een behoorlijke impact op de solvabiliteit van verzekeraars. Bij NN Group is deze het grootst, bij Aegon het kleinst. ASR maakte bekend dat de Staat 20 miljoen aandelen ASR in de verkoop heeft gedaan tegen €25,75 per stuk. Het belang van de Staat neemt hierdoor af van 50,1 tot 36,8% waarmee ASR staatsbedrijf af is. Een andere verzekeraar, NN Group, meldde dat het bod op Delta Lloyd is geslaagd. NN kreeg weliswaar niet meer dan 79,9% van de aandelen in handen, maar dat is genoeg voor een fusie.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven