Advies en analyse

China: van zorgenkind naar groeimotor buiten de schijnwerpers

Woensdag 12 april 2017 10:15

Op maandag 17 april komen cijfers naar buiten over de groei van de Chinese economie. Beleggers hebben tegenwoordig een stuk minder oog voor de een na grootste economie ter wereld dan een jaar geleden.

In de eerste maanden van 2016 dreigde een groeivertraging in China de renminbi in een vrije val te storten en te leiden tot een flinke deflatieschok. Dankzij het effect nieuwe maatregelen om de uitstroom van kapitaal tegen te gaan kunnen beleggers zich nu zorgen maken over andere zaken, zoals de Franse verkiezingen en het beleid van president Donald Trump.

Economen verwachten dat de groei van de Chinese economie iets afzwakt van 6,8% naar 6,7% (op jaarbasis). Dat ligt in lijn met de doelstelling van 6,5%. Lokale consumptie (winkellverkopen +9,5%) vervangen steeds meer de export als belangrijkste motor achter die groei, alhoewel China nog steeds sterk leunt op kapitaalinvesteringen (+8,8%) als duw in de rug van de lokale economie. Voor beleggers is het aangenaam dat de omslag in de Chinese economie zich buiten de schijnwerpers voltrekt – als de cijfers maandag ten minste niet opeens tegenvallen.

 

Lees ook: Hogere EUR/USD in het verschiet


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven