Advies en analyse

AEX staat op eenzame hoogte

Vrijdag 21 april 2017 12:12

Het technische beeld van de AEX blijft onverminderd positief. De Nederlandse beursgraadmeter staat op eenzame hoogte binnen Europa. Geen enkele andere betekenisvolle Europese index staat hoger dan het topniveau van 2015. Omdat Nederland zich niet in een vacuüm bevindt, drukt dit de kansen de komende weken tot maanden in relatief opzicht.

Tegelijkertijd is het positief dat de AEX zich handhaaft boven de weerstand rond 510. Zolang dat het geval is, komt het scenario van een terugval naar de onderkant van het trendkanaal op 480 niet aan de orde en blijft de AEX-index zicht hebben op het koersdoel op 550. Wanneer de AEX-index wél terugvalt onder 510 dan staat een grotere correctie naar 480 op het programma. Een dergelijk grote correctie biedt een kans om op een goedkoper niveau alsnog in te stappen in het positieve beursklimaat.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Uit het arsenaal aan technische indicatoren wordt enkel de MACD eruit gepikt. Het is de logica, of rationaliteit, ten top gezien het verloop van deze indicator….. Logica, rationaliteit, daar kom je helaas niet ver mee op een beurs index.

    Ed 21 april 2017 13:04:07