*

Advies & Analyse

Amerikaanse rente daalt

vrijdag 21 april 2017 16:00

Feit is dat de Amerikaanse rente de laatste weken flink daalt. Ondanks het uitzicht op een hogere inflatie door overschrijdingen van het overheidsbudget en een aantrekkende economie vinden internationale beleggers US Treasuries vooral een veilige haven. Zeker in een tijd van oplopende geopolitieke spanningen.

Dat maakt dat de opmars in de Amerikaanse 10-jaars rente die medio 2016 werd ingezet is gekeerd. In de weekgrafiek is een toppatroon zichtbaar met de doorbraak van het steunniveau op 2,3%. Het volgende richtpunt is het 40-weeks gemiddelde op 2,1%. De kans is groot dat dit niveau binnen enkele weken wordt bereikt. Ook de MACD-indicator geeft aan dat het voorbij is met de stijgende rente. Aandelensectoren als vastgoed en nutsbedrijven komen hierdoor weer in de belangstelling. Maar ook een belegging in US Treasuries kan geld opleveren.

Lees ook: Dalende Duitse rente speelt Europese bedrijfsobligaties in de kaart


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.