Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 28 april 2017 09:45

Als belegger volgt u de actualiteit op de voet en wilt u niets missen van het nieuws. Terwijl AkzoNobel het voorwerp is van een vijandige overname, zou je denken dat de overnamestrijd in het maandelijks overzicht met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen alle aandacht opeist, maar hoe anders is de praktijk: niks, noppes, nada, niets daarvan.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag met koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van overtuiging. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Air France-KLM

Exane BNP Paribas liet op dinsdag 11 april weten het koersdoel van de Frans-Nederlandse vliegmaatschappij fors te verhogen. De Franse zakenbank houdt weliswaar vast aan haar beleggingsopinie (Neutral) maar trekt het koersdoel op van €5 tot €8.

Deutsche Bank besloot twee dagen later, op donderdag 13 april, om eveneens het koersdoel fors te verhogen. Ook de Duitse bank ziet vooralsnog geen noodzaak om haar beleggingsopinie (Sell) op te trekken, niettemin wordt het koersdoel van Air France-KLM met een euro verhoogd, naar €4,60.

AMG

ING Research publiceerde op donderdag 6 april een forse verhoging van het koersdoel voor Advanced Metallurgical Group (AMG). De Nederlandse producent van hoogwaardig metaal en legeringen was al voorzien van het predicaat Buy als beleggingsadvies, maar ING liet weten dat zij het koersdoel fors hebben opgetrokken van €18,50 naar €31,00.

ASR Nederland

Morgan Stanley verzorgt sinds donderdag 13 april de opvolging van het aandeel. Het initiële advies van de Amerikaanse zakenbank voor de Nederlandse verzekeraar is Equalweight en het koersdoel is vastgesteld op €29,20.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven