*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

vrijdag 28 april 2017 09:45

Als belegger volgt u de actualiteit op de voet en wilt u niets missen van het nieuws. Terwijl AkzoNobel het voorwerp is van een vijandige overname, zou je denken dat de overnamestrijd in het maandelijks overzicht met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen alle aandacht opeist, maar hoe anders is de praktijk: niks, noppes, nada, niets daarvan.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag met koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van overtuiging. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Air France-KLM

Exane BNP Paribas liet op dinsdag 11 april weten het koersdoel van de Frans-Nederlandse vliegmaatschappij fors te verhogen. De Franse zakenbank houdt weliswaar vast aan haar beleggingsopinie (Neutral) maar trekt het koersdoel op van €5 tot €8.

Deutsche Bank besloot twee dagen later, op donderdag 13 april, om eveneens het koersdoel fors te verhogen. Ook de Duitse bank ziet vooralsnog geen noodzaak om haar beleggingsopinie (Sell) op te trekken, niettemin wordt het koersdoel van Air France-KLM met een euro verhoogd, naar €4,60.

AMG

ING Research publiceerde op donderdag 6 april een forse verhoging van het koersdoel voor Advanced Metallurgical Group (AMG). De Nederlandse producent van hoogwaardig metaal en legeringen was al voorzien van het predicaat Buy als beleggingsadvies, maar ING liet weten dat zij het koersdoel fors hebben opgetrokken van €18,50 naar €31,00.

ASR Nederland

Morgan Stanley verzorgt sinds donderdag 13 april de opvolging van het aandeel. Het initiële advies van de Amerikaanse zakenbank voor de Nederlandse verzekeraar is Equalweight en het koersdoel is vastgesteld op €29,20.

Avantium

ING Research liet op woensdag 26 april weten de opvolging van het chemiebedrijf te hebben opgestart. Het initiële advies van de Nederlandse bank luistert naar Buy en wordt vergezeld van een koersdoel van €14,22.

BESI

ING Research schroefde op maandag 10 april het koersdoel flink op. De aandelen van BE Semiconductor Industries waren al voorzien van het predicaat Buy en nu werd het koersdoel van €32 opwaarts bijgesteld tot €50. Om twee weken later andermaal te worden opgehoogd. Op woensdag 26 april legde ING Research de lat van het koersdoel 20% hoger: €60.

Fagron

ING Research trok op donderdag 20 april het koersdoel van het Belgisch-Nederlandse apotheekbedrijf sterk op. Met behoud van de beleggingsopinie, te weten: Buy, verhoogde de bank het koersdoel van Fagron van €11,50 naar €14,50.

Fugro

ING Research meldde op woensdag 12 april de dubbele adviesverlaging voor de bodemonderzoeker. De beleggingsopinie gaat van Buy naar Hold en het koersdoel wordt teruggebracht van €19,50 naar €16,00.

Galapagos

Goldman Sachs verhoogde op donderdag 6 april het koersdoel van het biotechnologiebedrijf duidelijk. De Amerikaanse zakenbank had de aandelen al voorzien van het predicaat Buy en verhoogt nu het koersdoel van €81 naar €96.

Theodoor Gillissen Bankiers stelde op dinsdag 18 april eveneens het koersdoel van Galapagos duidelijk opwaarts bij. Ook bij de Nederlandse privaatbank stond het aandeel al op Aanbevolen en ook daar gaat het koersdoel met €15 omhoog, maar dan wel van €85 naar €100.

IMCD

Deutsche Bank heeft op donderdag 6 april het koersdoel van de chemicaliënhandelaar met een kwart verhoogd. De Duitse bank behield zijn beleggingsopinie van Buy en stelde het koersdoel van €42,00 opwaarts bij tot €52,30.

ING Bank

Jefferies & Co hervatte op dinsdag 18 april de advisering. De Amerikaanse zakenbank voorziet de Nederlandse grootbank van een Buy en plakt op het aandeel een koersdoel van €16,40.

Lucas Bols

NIBC Markets liet op woensdag 19 april weten het aandeel voortaan te volgen. De Nederlandse zakenbank opent de advisering van de oudste stokerij ter wereld met Accumulate en een koersdoel van €19,40.

Neways Electronics

NIBC Markets verhoogde op woensdag 26 april het koersdoel van het elektronicabedrijf in belangrijke mate. De Nederlandse zakenbank handhaafde het beleggingsadvies van Buy en stelde het koersdoel van €12 met 20% opwaarts bij tot €14,50.

Philips

Société Générale meldde op dinsdag 25 april een dubbele advieswijziging voor het technologiebedrijf. De Franse zakenbank verlaagde enerzijds haar beleggingsadvies van Buy naar Hold en verhoogde anderzijds het koersdoel van €33 naar €35.

Royal Dutch Shell

Citi Research publiceerde op woensdag 19 april de dubbele adviesverlaging van het Brits-Nederlandse olieconcern. De Amerikaanse grootbank veranderde de beleggingsopinie van Neutral in Sell en bracht het koersdoel terug van £20,70 naar £18,50, oftewel in euro’s omgerekend: van €24,90 naar €22,25.

SIF Holding

Kepler Cheuvreux maakte op dinsdag 4 april een dubbele advieswijziging wereldkundig voor de fabrikant van offshore funderingen voor windturbines en olie- en gasplatformen. De Franse zakenbank verhoogde zijn beleggingsopinie van Reduce naar Hold, maar verlaagde daarbij wel het koersdoel van €22 tot €20.

ABN Amro schroefde een dag later evenwel het koersdoel aanzienlijk op. De beleggingsopinie voor SIF is onverminderd Buy en daar hoort volgens de Nederlands bank in plaats van €21,50 voortaan een koersdoel van €26,00 bij.

Stern Groep

NIBC Markets verhoogde op dinsdag 18 april het koersdoel aanzienlijk. De aandelen van het automobielbedrijf stonden bij de Nederlandse zakenbank al op Buy, maar nu werd het koersdoel opgetrokken van €22 van €30.

TomTom

Kepler Cheuvreux meldde op woensdag 12 april dat TomTom een dubbele upgrade krijgt. De Franse zakenbank verhoogde het beleggingsadvies van de producent van navigatieapparatuur van Hold naar Buy en trok daarbij het koersdoel van €7,60 aanzienlijk op naar €10,00.

Toelichting

De Engelstalige begrippen Accumulate, Outperform(er) en Overweight kunnen worden geïnterpreteerd als (Buy) ‘kopen’. Equalweight, Inline, Market perform, Neutral en Sector Perform als (Hold) ‘houden’. Reduce, Underperform(er) en Underweight als (Sell) ‘verkopen’.

Beknopte samenvatting

Omdat de beleggingsopinies en koersdoelen van analisten niet voor het oprapen liggen, geeft het onderstaande overzicht een beknopte samenvatting van de beleggingsadviezen van de besproken beursfondsen.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.