Advies en analyse

Gestaag herstel banenmarkt eurozone

Woensdag 3 mei 2017 11:18

De werkloosheid in de eurozone is in maart gestabiliseerd op 9,5%, het laagste punt sinds april 2009.

Volgens Eurostat, het statistiekbureau van de EU, waren in het eurogebied vorige maand 15,5 mln mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd 8,0% gemeten, dat betreft 19,7 mln mensen. De werkloosheid in de EU was het laagst in Tsjechië, Duitsland en Malta en het hoogst in Griekenland en Spanje. Voor Nederland werd 5,1% gemeld.

In deze eeuw was de werkloosheid in de eurozone met 7,3% het laagst in november 2007, enkele maanden nadat in de Verenigde Staten de kredietcrisis was uitgebroken. Met 12,1% werd vervolgens in maart 2013 het hoogste punt bereikt. Sinds vier jaar daalt de werkloosheid in de muntunie gestaag.

Een samenhang tussen werkloosheid en de aandelenmarkt is moeilijk te ontdekken. Net als de banenmarkt stortte ook de aandelenmarkt tussen 2007 en 2009 in, maar daar waar de aandelenmarkt vanaf 2009 herstelde, liet het herstel van de banenmarkt dus veel langer op zich wachten.

 

Lees ook: Le Pen niet welkom op Europees beursfeestje


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Geen samenhang tussen werkloosheid en de aandelenmarkt,stel het liever andersom, er was samenhang tussen de aandelenmarkt en werkloosheid….. In Amerika zijn miljoenen banen per week verloren gegaan toenterijd, niet zozeer door de aandelenmarkten zelf maar vanwege de gevolgen die aandelenmarkten met zich mee brachten! Dat staat helaas weer voor de deur, in zowel Eurozone als Amerika, als je bekend bent met het analyseren, of juist interpreteren, van een grafiek zul je tot die ontdekking komen, maarja Beleggers Belangen en een grafiek…..

    Ed 03 mei 2017 12:00:10