*

Advies & Analyse

Warren Buffet presteert maar middelmatig

vrijdag 12 mei 2017 14:28

Berkshire Hathaway (BRK) had afgelopen weekeinde zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Voor velen een feest om in een volgepakt stadion te luisteren naar Warren Buffett. Nog steeds heeft hij het aura van een goudhaantje dat telkens de juiste aandelen kiest in zijn investeringsmaatschappij. Met de koersontwikkeling van Berkshire Hathaway gaat het goed: eerder dit jaar vestigde het nog een absoluut koersrecord. Eveneens is de trend opwaarts gericht, dus een verdere stijging ligt in het verschiet.

Maar beleggers in een eenvoudige ETF op de de S&P 500 hebben het net zo goed gedaan. Dat blijkt uit het onderste deel van de grafiek. De relatievesterktelijn beweegt sinds de start van de kredietcrisis in 2008 zijwaarts. Ten opzichte van de S&P 500 is sindsdien geen waarde toegevoegd en zijn de inspanningen van Warren Buffett mediageniek, maar vooral al bijna tien jaar middelmatig.

Lees ook: Kosten ruïneren het rendement


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.