*

Advies & Analyse

Vertrouwen in eurozone, twijfels in VS

woensdag 17 mei 2017 10:20

Terwijl het aflopende cijferseizoen op bedrijfsniveau zeker nog voor forse koersbewegingen zorgt, lijkt de rust op de internationale aandelenbeurzen wat te zijn weergekeerd.

Zo kregen in Nederland AEX-fondsen Boskalis en Aegon er fors van langs, terwijl de index zelf nauwelijks bewoog. Ook op Wall Street kwamen de toonaangevende indices nauwelijks van hun plaats, en op obligatiegebied was er, na de Franse presidentsverkiezingen, eveneens weinig nieuws dat de markten in beweging zette. De toegenomen zekerheid over de toekomst van de eurozone draagt er, samen met de toenemende twijfels over het economisch beleid van president Trump, toe bij dat de kracht van de euro ten opzichte van de dollar toeneemt. Verder zoomen we in op een tot de verbeelding sprekend edelmetaal: platina.

 

Lees ook: Europa nu de plek waar beleggers moeten zijn


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website