Advies en analyse

Kerninflatie wijst op aanhoudend lage rente

Woensdag 17 mei 2017 11:41

Diverse toonaangevende aandelenindices, zoals de S&P500, Nasdaq en FTSE100, bereikten afgelopen week nieuwe recordstanden.

Bijna tien jaar na de kredietcrisis, die in de zomer van 2007 werd ingeluid door problemen in het subprime-segment van de Amerikaanse hypotheekmarkt en een run op de Britse hypotheekbank Northern Rock, begint de mondiale economie eindelijk goed aan te trekken. Dat zorgt, samen met het nog altijd ongekend ruime monetaire beleid, voor een goed klimaat op de beurzen. Economen spreken van een ‘goudlokje’-economie, waarin een robuuste groei vergezeld gaat van een lage inflatie. Hierdoor is er voor centrale banken geen aanleiding om snel op de rem te trappen. Dat werd deze week bevestigd door de tegenvallende Amerikaanse kerninflatie van slechts 0,1% in april. Op jaarbasis daalde dit cijfer van 2,0 naar 1,9%. Ook in de eurozone blijft de kerninflatie laag. In theorie zal de stijging van de werkgelegenheid tot meer inflatiedruk leiden, maar de centrale banken zullen daar eerst bewijs van willen zien voordat ze de rente agressief verhogen.

 

Lees ook: Column: de aandelenkoers van Tesla gaat naar nul


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven