Advies en analyse

AEX gaat recht op koersdoel af

Vrijdag 19 mei 2017 12:50

Het technische beeld van de AEX-index blijft uitermate positief. Na de doorbraak in december boven de weerstand rond 460 heeft de Nederlandse beursgraadmeter niet meer achterom gekeken. Vanuit dat oogpunt lijkt een correctie mogelijk. Tegelijkertijd wijst niets op een tijdelijke terugval of op een afname van de koopinteresse onder beleggers. Ook de MACD-indicator wijst nog omhoog.

Het meest logische scenario voor de komende weken is een verdere opmars, waarbij de AEX-index afgaat op het koersdoel op 560. Bemoedigend is dat het positieve technische beeld in Nederland steun krijgt uit het buitenland: ook andere Europese beurzen laten meerjarige hoogtepunten zien. Voorlopig zien wij nog geen einde komen aan het positieve sentiment onder beleggers.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Daar ga je al,'het meest logische scenario'……, logica zul je uit je systeem moeten halen bij het omgaan met een beurs. Als je het 'logisch' vindt een opgaande koers door/op te trekken heb je waarschijnlijk niet zo goed in de grafiek gekeken, of wel gekeken maar iets gezien wat er niet is….

    Ed 19 mei 2017 14:21:44