Advies en analyse

Europees vastgoed weer in trek

Vrijdag 19 mei 2017 13:20

Vanaf medio vorig jaar hebben Europese vastgoedaandelen het moeilijk gehad. Scherpe koersdalingen brachten de individuele aandelen in deze sector omlaag. Aan deze negatieve tendens is een einde gekomen en vastgoed is weer in trek.

Daarvoor is in de bijgaande weekgrafiek de indextracker van de Europese vastgoedsector afgebeeld (IE00B0M63284). De doorbraak boven de weerstand rond €38 was belangrijk. In een klap is daarmee de horizontale weerstand maar ook het 40-weeks gemiddelde naar boven toe gekruist. Het nieuwe momentum zal zich waarschijnlijk doorzetten.

Eveneens positief is het trendbeeld van de onderliggende relatievesterktelijn (rs-lijn). De rs-lijn geeft het relatieve verloop weer van de Europese vastgoedsector ten opzichte van de AEX. Deze heeft de dalende trend gebroken maar is nog niet klaar voor een structurele opmars.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Vastgoed zit altijd goed!! Ed !! Rendementen waar je u tegen zegt. Meer dan wat de banken je kunnen geven dus is vastgoed een prima investering met een goed gemiddeld rendement.

    Pient 19 mei 2017 15:07:07
  • Mag dan in trek zijn maar of het een juiste investering is heeft men geen flauw benul van. Daar gaat zich hetzelfde weer voltrekken als in 2008/2009….

    Ed 19 mei 2017 13:49:54