*

Advies & Analyse

Beleggers weer in de ban van politieke risico’s

dinsdag 23 mei 2017 16:11

Niet de Franse of Nederlandse verkiezingen maar de onrust rond de Amerikaanse president Trump en de Braziliaanse president Temer maken beleggers nerveus. De effecten van de politieke onrust zijn in verschillende vermogenscategorieën te zien.

Zorgen over de rol van de Braziliaanse president Michel Temer in een omkoopschandaal leidden tot flinke koersreacties op de financiële markten. Uiteraard met name in Brazilië waar de belangrijkste aandelenindex ruim 8% in een week tijd verloor. Ook kwam de Braziliaanse munt zwaar onder druk. De real verloor vorige week donderdag   7% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Braziliaanse politieke onrust viel samen met de aanhoudende zorgen over de Amerikaanse president Trump en zijn vermeende beïnvloeding van een onderzoek van de FBI naar het lekken van vertrouwelijke informatie naar Rusland. Staatsobligaties kenden een heel redelijke week, maar bedrijfsobligaties verloren wat terrein door oplopende risico-opslagen.

 

Lees ook: Vertrouwen in eurozone, twijfels in VS


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Beleggers weer in de ban van politieke risico’s appeared first on Beleggers Belangen.