Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 21

Vrijdag 26 mei 2017 09:40

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugbik: Het gaat Vestas voor de wind
Gezien de huidige k/w van 17,6 blijven wij Vestas zien als een goede langetermijnbelegging, inclusief verwachtingen van een hogere dividenduitbetaling in de toekomst (het huidige dividendrendement is 1,6%).

Advieswijzigingen en tip van de week:

Groeiversnelling bij Wolters Kluwer en RELX
Internet en automatisering hebben een bijzonder groot effect op de werkzaamheden van uitgevers. RELX en Wolters Kluwer zijn al ruim twintig jaar bezig de gevolgen van de automatiseringsveranderingen – eerst de disk en nu de cloud – bij hun activiteiten te verwerken en te incorporeren. Dat lukt goed. We analyseren beide bedrijven.

Value8
Investeringsmaatschappij Value8 heeft in 2016 een verlies geleden van €0,8 mln. Dat wordt veroorzaakt door een aantal afschrijvingen, waaronder een afboeking van de goodwill op Kersten Holding. Value8 was verder te laat met het indienen van de goedgekeurde jaarcijfers.

Tip van de week: Voedseldistributeur met wind in de rug
US Foods richt zich vooral op onafhankelijke restaurants in plaats van landelijke ketens en weet daardoor harder te groeien dan de markt. Nu de daling van de voedselprijzen afneemt, kunnen de resultaten verder aantrekken.

Superstock: Vliegtuigbouwer met brede focus
Het Canadese Bombardier bouwt vliegtuigen maar ook treinen en trams. Beide onderdelen zijn qua omzet ongeveer gelijk.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven