Advies en analyse

Pensioenportefeuille: Herstel van dollartik

Dinsdag 30 mei 2017 17:03

De pensioenportefeuille heeft zich deels hersteld van de politieke onrust van de voorgaande week. Die onrust zorgde voor een daling van de dollar ten opzichte van de euro en voor koersdalingen in onze posities in opkomende landen.

Deze week was er licht herstel. De dollar dikte 0,3% aan en ook de Braziliaanse beurs veerde wat op. De portefeuille maakte een groot deel van het verlies van de vorige week goed en staat daardoor over 2017 op een rendement van 3,4%. De invloed van het – bescheiden – Braziliaanse herstel zien we vooral terug in het Comgest Growth Emerging Markets Fund dat 12,7% van het fondsvermogen in Brazilië belegt. Dat is meer dan de weging van de Braziliaanse beurs van 7,4% in de MSCI Emerging Markets Index, de index waar het fonds zijn prestaties tegen af zet. Het Comgest-fonds won afgelopen week 3,2 procentpunt en komt daarmee op een rendement van 13,9% over 2017.

+36,2% (1 juli 2011 – 29 mei 2017)

 

Bekijk hier de pensioenportefeuille


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Pensioenportefeuille: Herstel van dollartik appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven