*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

vrijdag 2 juni 2017 11:37

Vorige maand voelden veel analisten zich geroepen om over ArcelorMittal en ING Groep te berichten. Niettemin was het Air France-KLM dat van hen de meeste upgrades kreeg. Kortom, het maandelijkse overzicht met opmerkelijke advieswijzigingen waaronder ook enkele initiële adviezen, zoals voor Avantium en VolkerWessels.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag met koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Air France-KLM

Credit Suisse gaf op vrijdag 5 mei de Frans-Nederlandse vliegmaatschappij een dubbele upgrade. De Zwitserse bank verhoogde haar beleggingsadvies van Underperform naar Neutral en trok daarbij het koersdoel met driekwart op, te weten van €5,03 naar €8,79.

Ook HSBC kende Air France-KLM die vrijdag een dubbele adviesverhoging toe. De Britse zakenbank veranderde zijn beleggingsopinie van Hold naar Buy en schroefde daarbij het koersdoel met ruim 50% op, te weten van €6,00 naar €9,50.

Davy Research liet op dinsdag 16 mei eveneens weten dat positiever te zijn geworden over Air France-KLM. Het Ierse effectenbedrijf verhoogde zowel haar beleggingsopinie alsook het koersdoel. Het advies ging van Underperform naar Neutral en het koersdoel van €4,80 werd opgetrokken naar €9,00.

Ook S&P Equity Research liet op woensdag 31 mei weten dat zij minder negatief zijn over het aandeel. De aandelenspecialisten van de Amerikaanse indexbeheerder veranderden de beleggingsopinie van Sell naar Hold en legden daarbij de lat van het koersdoel andermaal hoger. Op vrijdag 5 mei werd het koersdoel al opgetrokken van €5,60 naar €7,00 en luistert nu naar €10,50.

ArcelorMittal

Barclays kwam op maandag 15 mei met een dubbele adviesverlaging voor de Nederlandse staalreus. De Britse zakenbank wijzigde zijn beleggingsopinie van Equalweight naar Underweight en knotte het koersdoel van €7,00 met een kleine 20% tot €5,50.

UBS publiceerde daarentegen op dinsdag 23 mei een dubbele adviesverhoging. De Zwitserse bank trok het beleggingsadvies voor ArcelorMittal op van Sell naar Neutral en het koersdoel van €17,10 werd met een kwart opgetrokken tot €21,50.

ASM International

ING Research verhoogde op maandag 15 mei het koersdoel voor de chipmaker fors. Het koersdoel van €43,00 werd met pak ’m beet 50% opgetrokken tot €65,00. Het beleggingsadvies luidt onverminderd Buy.

Avantium

KBC Securities liet op dinsdag 2 mei weten dat zij voortaan het aandeel volgen. Het openingsadvies van de Belgische bank is Hold met €11,00 als koersdoel.

BAM

NIBC Markets meldde op woensdag 3 mei dat het koersdoel van het bouwbedrijf duidelijk verhoogd wordt. De Nederlandse zakenbank had het aandeel al voorzien van Buy, maar het koersdoel van €6,50 wordt met een kwart opgetrokken naar €8,00.

Theodoor Gillissen Bankiers verhoogde een dag later eveneens het koersdoel van BAM duidelijk. Met een onveranderd Aanbevolen-advies trok de privaatbank het koersdoel op van €5,40 naar  €6,50, een verhoging van 20%.

Brunel

KBC Securities meldde op maandag 15 mei een dubbele adviesverlaging voor het uitzendbedrijf. De Belgische bank veranderde de beleggingsopinie van Buy (kopen) naar Accumulate (opbouwen) en roomde daarbij het koersdoel van €20,50 met afgerond 20% af tot €16,50.

Corbion

Berenberg begon op donderdag 11 mei met de opvolging van het aandeel. De beleggingsopinie van de oudste bank van Duitsland en de op een na oudste ter wereld komt voor de Nederlandse voedingsconcern uit op Hold en het koersdoel wordt gezien bij €31,00.

Flow Traders

ING Research bracht op woensdag 24 mei het koersdoel van de flitshandelaar flink omlaag. Hoewel de beleggingsopinie van Buy behouden blijft, wordt de lat bijna 20% lager gelegd. Het koersdoel ging van €40,00 naar €33,00.

Galapagos

Jefferies verhoogde op dinsdag 2 mei het koersdoel van het Belgische biotechnologiebedrijf met ruim een derde. De Amerikaanse zakenbank legde de lat hoger van €80,00 naar €110,00. De beleggingsopinie luistert onverminderd naar Buy.

Citi Research verzorgt sinds maandag 15 mei de opvolging van Galapagos. Het openingsadvies van de Amerikaanse grootbank luidt Buy en het koersdoel wordt gezien bij €110,00.

Gemalto

Berenberg gaf op dinsdag 2 mei het Franse internetbedrijf een dubbele adviesverlaging. De Duitse zakenbank veranderde zijn beleggingsopinie van Buy naar Hold en stelde daarbij het koersdoel van €65,00 met ruim 20% neerwaarts bij tot €50,00 bij.

IMCD

Goldman Sachs maakte op maandag 15 mei een dubbele advieswijziging wereldkundig. De Amerikaanse zakenbank verlaagde enerzijds haar beleggingsopinie van Buy naar Neutral en trok daarbij het koersdoel voor de distributeur van chemicaliën op van €47,00 naar €53,00.

ING

ING Groep kreeg op woensdag 31 mei een dubbele advieswijziging voor zijn kiezen. De Britse zakenbank verlaagde de beleggingsopinie van Buy naar Hold, maar verhoogde tegelijkertijd het koersdoel van €15,00 naar €15,20.

Kendrion

NIBC Markets voerde op maandag 8 mei een dubbele advieswijziging door. De Nederlandse zakenbank verlaagde de beleggingsopinie van Buy naar Accumulate (opbouwen) en trok daarbij het koersdoel van het technologiebedrijf met een kwart op, te weten van €30,00 naar €37,50.

NSI

Degroof Petercam liet op maandag 29 mei weten dat de vastgoedbeheerder van hen een dubbele adviesverhoging krijgt. De Belgische fusiebank trok het beleggingsadvies op van Add (toevoegen) naar Buy (kopen) en verhoogde daarbij het koersdoel van €4,20 met 30 eurocent naar €4,50.

OCI

Citi Research maakte op maandag 15 mei kenbaar dat zij de aandelen van de kunstmeststoffenproducent voortaan volgen. Het openingsadvies van de Amerikaanse grootbank is Buy met €23 als koersdoel.

Philips

Berenberg heeft op maandag 8 mei het koersdoel van het technologiebedrijf duidelijk verhoogd. De beleggingsopinie van de Duitse zakenbank luistert naar Hold terwijl het koersdoel niet langer op €27,00 staat, maar gezien wordt bij €32,00.

Randstad

Credit Suisse maakte op woensdag 24 mei bekend dat het uitzendbedrijf een dubbele adviesverlaging krijgt. In een pennentrek stelde de Zwitserse bank het beleggingsadvies duidelijk neerwaarts bij: van Outperform naar Underperform, waarbij het koersdoel met 20% werd verlaagd: van €60,00 naar €48,00.

VolkerWessels

Theodoor Gillissen Bankiers pakte op vrijdag 12 mei meteen de koe bij horens. Op de dag van de beursgang kwam de privaatbank aanzetten met een Aanbevolen-advies (kopen) en koersdoel van €25,00 voor VolkerWessels.

Toelichting

De Engelstalige begrippen Accumulate, Add, Outperform(er) en Overweight kunnen worden geïnterpreteerd als (Buy) ‘kopen’. Equalweight, Inline, Market perform, Neutral en Sector Perform als (Hold) ‘houden’. Reduce, Underperform(er) en Underweight als (Sell) ‘verkopen’.

Beknopte samenvatting

Omdat de beleggingsopinies en koersdoelen van analisten niet voor het oprapen liggen, biedt onderstaand overzicht een beknopte samenvatting van de beleggingsadviezen van de besproken beursfondsen.

Lees ook: Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 22


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


The post Advieswijzigingen Uitgelicht appeared first on Beleggers Belangen.