Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 2 juni 2017 11:37

Vorige maand voelden veel analisten zich geroepen om over ArcelorMittal en ING Groep te berichten. Niettemin was het Air France-KLM dat van hen de meeste upgrades kreeg. Kortom, het maandelijkse overzicht met opmerkelijke advieswijzigingen waaronder ook enkele initiële adviezen, zoals voor Avantium en VolkerWessels.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag met koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Air France-KLM

Credit Suisse gaf op vrijdag 5 mei de Frans-Nederlandse vliegmaatschappij een dubbele upgrade. De Zwitserse bank verhoogde haar beleggingsadvies van Underperform naar Neutral en trok daarbij het koersdoel met driekwart op, te weten van €5,03 naar €8,79.

Ook HSBC kende Air France-KLM die vrijdag een dubbele adviesverhoging toe. De Britse zakenbank veranderde zijn beleggingsopinie van Hold naar Buy en schroefde daarbij het koersdoel met ruim 50% op, te weten van €6,00 naar €9,50.

Davy Research liet op dinsdag 16 mei eveneens weten dat positiever te zijn geworden over Air France-KLM. Het Ierse effectenbedrijf verhoogde zowel haar beleggingsopinie alsook het koersdoel. Het advies ging van Underperform naar Neutral en het koersdoel van €4,80 werd opgetrokken naar €9,00.

Ook S&P Equity Research liet op woensdag 31 mei weten dat zij minder negatief zijn over het aandeel. De aandelenspecialisten van de Amerikaanse indexbeheerder veranderden de beleggingsopinie van Sell naar Hold en legden daarbij de lat van het koersdoel andermaal hoger. Op vrijdag 5 mei werd het koersdoel al opgetrokken van €5,60 naar €7,00 en luistert nu naar €10,50.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven