Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 23

Vrijdag 9 juni 2017 10:00

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Carlsberg
Carlsberg heeft haar operationele winst met 5% weten te verhogen terwijl het volume met 2% afnam. Dit werd onder andere bereikt door een sterke focus op de bedrijfsvoering, die leidde tot hogere marges.

Advieswijzigingen en tip van de week:

PPG zet bod op Akzo niet door
Opwaarts potentieel heeft bij AkzoNobel plaatsgemaakt voor neerwaarts risico nu PPG haar overnamepoging in ieder geval tijdelijk staakt.

Tip van de week: Het Zwitserlevengevoel in telecom en televisie
De aandelenmarkten zijn fors gestegen en beleggers beginnen meer risico’s te nemen. Veilige aandelen hebben hierdoor wat van hun glans verloren maar kunnen wel degelijk een goed en consistent rendement bieden. Juist daarom is het nu verstandig om wat minder risico te nemen en te investeren in een bedrijf als Swisscom.

Superstock: Profiteren van lage schaliekosten
De Amerikaanse schalievelden onderscheiden zich door heel lage productiekosten. Shell maakte onlangs bekend dat het in het Permian-schalieveld break even draait bij een olieprijs van $40 en bij sommige nieuwe velden zelfs al bij $20.

Onze overige adviezen van deze week:

Sterk cyclisch winstherstel bij Aperam
De aantrekkende vraag in Europa en anti-dumpingmaatregelen leverden Aperam een record kwartaalresultaat op. Dalende prijzen zullen echter voor meer tegenwind gaan zorgen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven