Advies en analyse

ABN Amro blijft positief over Nederlandse economie

Dinsdag 13 juni 2017 09:11

De Nederlandse economie ligt goed op koers voor een groei van 2,5% in 2017.

ABN Amro stelt dat de Nederlandse economie goed presteert. Het bbp nam in het eerste kwartaal met 0,4% weliswaar minder toe dan in het kwartaal ervoor (0,6%), maar dit kwam door de lagere gaswinning. De groei was vooral te danken aan investeringen en uitvoer, waar ABN Amro het opmerkelijk vindt dat de consumptie van gezinnen licht afnam. Al met al blijven de vooruitzichten voor de Nederlandse economie gunstig. De bank rekent voor heel 2017 op een groei van 2,5%. Dit is onder meer te danken aan de wereldhandel, die dit jaar naar verwachting toeneemt met circa 3% en daarmee zou verdubbelen ten opzichte van 2016. Dit is gunstig voor de Nederlandse uitvoer, die ook profiteert van de eerdere waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar. Door een toename van het reëel beschikbare inkomen, verwacht ABN Amro dat ook de consumptie door Nederlandse huishoudens zal groeien.

 

Lees ook: Fidelity rekent niet op aanpassing ECB-beleid


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post ABN Amro blijft positief over Nederlandse economie appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Ze kunnen niet achterblijven natuurlijk, eerder de Rabobank al…Maken allen dezelfde fout door hetzelfde economie boekje, waar hoogstwaarschijnlijk niets over crisis, beginnend of niet, is opgenomen, te hebben en vanuit te gaan. De prognoses kunnen zo de prullenbak in, en het boekje erachteraan!

    Ed 13 juni 2017 11:03:34