*

Advies & Analyse

Goede week voor Europese staatsobligaties

dinsdag 13 juni 2017 14:23

Europese staatsobligaties hebben een uitstekende week achter de rug. Dit was mede te danken aan de Europese Centrale Bank.

Draghi verhoogde de groeiverwachtingen voor de eurozone en maakt zich geen zorgen meer om deflatie. De onderliggende inflatie blijft echter laag en het huidige obligatieopkoopprogramma blijft dan ook gehandhaafd. Wel is de mogelijkheid dat de rente nog verder kan worden verlaagd in de toelichting weggelaten. De per saldo gematigde toon van de ECB zorgde voor neerwaartse druk op de Europese kapitaalmarktrente. In Duitsland zakte de tienjaarsrente op weekbasis van 0,29% naar 0,25% op dinsdagmorgen. De nederlaag van premier May had weinig effect op de tienjaarsrente in het VK, die na kortstondige verkoopdruk op weekbasis met circa zeven basispunten daalde naar 0,97%. Voor beleggers woog de politieke onzekerheid van een minderheidskabinet minder zwaar dan het afgenomen risico op een harde Brexit. De tienjaarsrente in Italië, Frankrijk en Spanje daalde nog sterker. In Italië is de kans op vervroegde verkiezingen sterk afgenomen en heeft de eurosceptische Vijfsterrenbeweging een nederlaag geleden bij de lokale verkiezingen. Staatsobligaties in Frankrijk profiteerden van de verkiezingsoverwinning van Macron en in Spanje zorgde de redding van Banco Popular zonder overheidssteun voor opluchting.

 

Lees ook: Palladiumprijs op recordhoogte


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Goede week voor Europese staatsobligaties appeared first on Beleggers Belangen.